Csak az Égé / Belonging to the Sky

by Cirkusz-KA

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      1,400 HUF  or more

     

1.
2.
3.
4.
5.

about

Cirkusz-KA: „Csak az Égé / Belonging to the Sky” kielemez 2016, Nagymaros - www.youtube.com/playlist?list=PLYLZe7W6r0UYXE3weztwPIiqEqMWUxvwG

1 - Cirkusz-KA Mi lett volna ha? / What If?
2 - Cirkusz-KA Játszottunk / We Played
3 - Cirkusz-KA Táncos / Dancing
4 - Cirkusz-KA Fekete / Black
5 - Cirkusz-KA Csak az Égé / Belonging to the SkyÉnek és dalszerzés / Vocal and Songwriting Szlávics Anna
Gitár és zeneszerzés / Guitar and Composing Rock Tamás
Nagybőgő / Double Bass Szalay Tamás Géza
Ütőhangszerek / Percussion Instruments Clemente Gábor

Hangfelvétel és utómunka / Recording, Mixing and Mastering Heidrich Roland – heidrichroland.hu
Videó / Video Görgényi Gábor

www.cirkuszka.com
www.facebook.com/CirkuszKA
www.youtube.com/c/CirkuszKA


Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. 2009-től az akusztikus etno-jazz formáció magyar nyelvű dalaival rendszeresen járja Európa nagyvárosait, de a messzibb vidékekre is elviszik egyéni hangulatú „álom-világzenéjüket”. 2013-tól már a mai tagokkal, akusztikus kvartettként működik a zenekar.

Első nagylemezük 2011-es megjelenésétől, majd minden évben új dalokkal, felvételekkel jelentkeznek. Három nagy- és két kislemeze után január 13-án az OPUS Jazz Club színpadán mutatja be újabb, öt dalt számláló lemezét a Cirkusz-KA. Címe „Csak az Égé”, széles horizontok felé hívja a hallgatót. Anna és Tamás munkáira jellemzően, ezúttal sem szokványos stúdióalbumról van szó.

„Nagymaroson vettük fel az új anyagot. Kilátás a Dunakanyar dombjaira, a Börzsöny közelsége, az erdő (még a felvételekbe is) beszűrődő hangjai, a víz látványa, a tiszta levegő. Ebben a környezetben hagytuk megszületni a lemezt, ahogyan a dalok nagy része is hasonló tájakon íródott. Nyugalomra és egyensúlyra való törekvés, gondolatok, amiket hagyunk felbukkanni, majd eltűnni egy befelé vezető utazás során. Így tudnám leírni azt, amit az új dalok, ezek a felvételek jelentenek nekem.
Hét éve működik a Cirkusz-KA. Ezt a hét évet szerettünk volna összefoglalni és lezárni a lemezzel, egy új korszakot elindítani... Öt dal, nem is egy klasszikus nagylemeznyi anyag, nekem mégis egészet alkot. Szerintem az eddigi legjobb dalainkat vettük fel, kiváló zenész-hangmérnök barátunk Heidrich Roland jóvoltából pedig úgy szólalnak meg a felvételek, ahogyan kell. Szeretettel ajánlom.” (Szlávics Anna)

credits

released January 13, 2017

license

all rights reserved

tags

about

Cirkusz-KA Hungary

Self-composed acoustic ”Dream-Worldmusic”
Inspired by the diversity of music throughout the world; Fado, Tango, Bossa Nova, Hungarian folk music, Balkan music, Flamenco and Jazz.

contact / help

Contact Cirkusz-KA

Streaming and
Download help

If you like Cirkusz-KA, you may also like: